marți, 30 martie 2010

Ceasuri


In ziua de azi, ceasul nu mai reprezinta doar un instrument de masurare a timpului, ci un element fashion, sau o bijuterie, menit sa te caracterizeze si de ce nu, sa-ti ofere un anumit statut. Tocmai din acest motiv, acestea se incadreaza in tendintele momentului. De exemplu, la ora actuala, sunt in voga ceasurile mari, stil barbatesc.Iata cateva idei de la care ne punem inspira pentru achizitia unui ceas la moda.



Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au avut nevoie de a împărţi ziua în anumite perioade de timp. Anul îl împărţeau în funcţie de semănat, recoltă, căderea frunzelor sau în funcţie de momentul îngheţului şi dezgheţului. Însă ziua a putut fi împărţită în două părţi, separate de momentul mesei de prânz, nu era nevoie de ceasornic pentru a stabili acest eveniment, o făcea stomacul, care indica momentul întreruperii lucrului.



Se crede că ceasul, aşa cum este el cunoscut azi, a fost inventat în 1300, dar nu există o dată exactă pentru asta. Instrumente de cunoaştere a momentului zilei au existat încă din antichitate. Egiptenii au construit ceasul solar, obeliscul. Orele erau determinate după felul în care se mişcau pe pământ umbrele lui făcute de lumina solară. Asta îi ajuta să ştie în ce moment al zilei se aflau.


Primul ceas public a fost făcut şi ridicat în Milano, Italia, în 1335.
În 1577, Jost Burgi a inventat braţul pentru minute.
Primul ceas cu alarmă a fost inventat de Levi Hutchins în 1787. Alarma din acest ceas suna numai la ora 4 AM.
Oamenii nu au avut ceasuri în casele lor până în secolul al 14-lea.
Ceasul de mână a apărut în Primul Război Mondial. A fost purtat pentru prima dată de fizicianul francez, Blaise Pascal.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu